Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Glory, glory Man United!

Σοβαρές ποδοσφαιρικές αναλύσεις για τον χθεσινό τελικό ακούσαμε (και λατρέψαμε) στην ΝΕΤ από τον μετρ του είδους Πέτρο Μίχο, την πνευματική διαύγεια του οποίου μόνον η Κάτια η Παναθηναϊκιά που τηλεφωνεί στην ΕΡΑ μπορεί να ξεπεράσει. Εδώ στους Ατσούμπαλους όμως εστιάζουμε κυρίως σε λεπτομέρειες που κανένας δημοσιογραφικός στρατός, από Marca μέχρι LEquipe, δεν έχει την ικανότητα να εντοπίσει. Τον τελικό, λοιπόν, καθόρισαν δυο πολύ συγκεκριμένα και υπαρκτά στοιχεία: α) οι στολές των τερματοφυλάκων και β) τα πόδια του Ανελκά.


Ο συμπαθής πορτιέρο της Chelsea, ο τσέχος Πέτρ Τσεχ, που η ετυμολογία του ονόματός του φανερώνει απευθείας καταγωγή από κάποιο αρχαίο λαμόγιο του Λιακόπουλου, κατεβαίνει αμέριμνος στο γήπεδο με στολή χρώματος πορτοκαλί και στο αντίκρισμά της κάθε ψαγμένος τερματοφύλακας χαμογελά με νόημα. Διότι είναι γνωστό στους έμπειρους πως ο τερματοφύλακας δεν φορά ποτέ ανοιχτά, «μπάνικα» χρώματα, χρώματα που μπορεί να διακρίνει με την άκρη του ματιού του ο βρισκόμενος με πλάτη στο τέρμα επιθετικός. Στολές με έντονο χρώμα προδίδουν τη θέση του τερματοφύλακα και με δεδομένο ότι οι φάσεις κρίνονται σε εκατοστά, είναι κάτι που σίγουρα δεν λειτουργεί στα υπέρ του. Με το συγκεκριμένο πορτοκαλί, ο αγώνας γινόταν στη Μόσχα και ο Τσεχ φαινόταν απ΄ το Βλαδιβοστόκ, 9.300 χλμ. ανατολικότερα!

Αντίθετα, ο Φαν ντε Σαρ εμφανίζεται τυλιγμένος με τελευταίας τεχνολογίας στολή, τύπου στελθ, πράσινου χρώματος (σαν τον χλοοτάπητα), που του χαρίζει πλήρη ελευθερία κινήσεων, ελιγμών, κάλυψης και απόκρυψης. Μοιάζει με τροπική σαύρα που το δέρμα της αλλάζει χρώμα ανάλογα του περιβάλλοντος που βρίσκεται. Παρατηρήστε προσεκτικά προς την εστία του και πάω στοίχημα πως αν δεν ήταν ξανθόψειρας θα αναρωτιόσασταν γιατί η Manchester παίζει με δέκα…

Το δεύτερο στοιχείο που καθορίζει τον αγώνα ακούει στο όνομα Νικολά Ανελκά. Είναι παγκοσμίως γνωστό από την πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας Puma ότι ο Ανελκά (καθώς και ο Ετό) είναι μισός άνθρωπος-μισό ρομπότ, με τον διεθνή Γάλλο μάλιστα να έχει δηλώσει σε αθλητικό blog πως «ομάδα με άξονα Ρόμποκοπ-Ironman-Ανελκά δεν χάνει ούτε από την ΑΕΚ του Ριβάλντο!»

Τα ατσαλένια πόδια που διαθέτει είναι προγραμματισμένα να λειτουργούν αυτόνομα και να παίζουν μπαλίτσα μόνα τους, περιορίζοντας τις έγνοιες του παίκτη στον τρόπο πανηγυρισμού του κάθε γκολ. Γι’ αυτό και ο Νικολά στο τελευταίο μοιραίο πέναλτι δεν χρειαζόταν να κάνει απολύτως τίποτα! Τα πόδια-ρομπότ θα έπαιρναν αυτόματα τα απαιτούμενα μέτρα φόρας, θα υπολόγιζαν θερμοκρασία, μποφόρ, υγρασία, τα vol% από την μπύρα στις κερκίδες, το pH της τσίχλας του Φέργκι, θα ξεφτίλιζαν ακόμη και τη σούπερ στολή του αντίπαλου τερματοφύλακα στέλνοντας τελικά την μπάλα στο παραθυράκι και κάνοντας τους μπλε, Πρωταθλητές Ευρώπης…

Και έτσι ακριβώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα, αν δεν είχε προηγηθεί η καταραμένη στάση της λονδρέζικης αποστολής, τρεις μέρες νωρίτερα, στην χώρα της Ουκρανίας: πεινάσανε κάποια στιγμή τα παιδιά και παραγγείλανε τηγανιτές με ουκρανικό ηλιέλαιο πατάτες!!!

Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά: ο Ανελκά χάνει ανέλπιστα το πέναλτι, η Manchester το ξανασηκώνει έπειτα από εννέα χρόνια και οι επιστήμονες ανακαλύπτουν πόσο επιζήμιο είναι το ορυκτέλαιο για τα συστήματα σάϊμποργκ...

9 σχόλια:

Manolog3 είπε...

Αν μην γλυστρουσε ο Terry στο κωλοχορταρι τωρα θα ειχαμε σηκωσει το "κατσαρολι"...

Τελικα ο Sir Τακης ειχε δικαιο πολλες φορες φταει και το χορταρι!!

Κώστας είπε...

Σου διέφυγε μια ακόμη λεπτομέρια του αγώνα...

Ο Ρονάλντο όταν πήρε φόρα για να χτυπήσει το πέναλτυ, τα έκανε πάνω του βλέποντας τον Τσέχ να στέκεται εμπρός του. Σταμάτησε έντρομος κοντά στην μπάλα και one shit dropped out from his pants. Σούταρε και το έχασε.

Αυτό το shit ήταν που πάτησε και ο συμπαθής Terry και γλύστρισε με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στα περιστέρια..

sitofkris είπε...

το ζουμί είναι οτι ο Ronaldo είτε χάσει σε ένα τελικό είτε κερδίσει κλαίει

κλάψε,κλάψε

Unknown είπε...

o anenlka πάντως οταν βάδιζε προς το πέναλτυ
είχε το ύφος αυτού
που πάει σε ενα σπιτι επίσκεψη και τον βάζουν οι οικοδεσπότες στη μέση να λύσει τα οικογενειακά τους.

scarface είπε...

o anelka ,συγγνώμη για την έκφραση, είχε ύφος στα αρχίδια μου ΄, εδώ ήρθαμε πάμε να φύγουμε.

ρε παιδιά, γαμάτο blog τώρα το πηρα χαμπάρι, θα με φορτωθείτε τώρα.

ion είπε...

Scarface εκφράσου ελεύθερα, άπλα είμαστε.
Αν έρχεσαι με οπαδικό κασκόλ καλοδεχούμενος!

ion είπε...

Πολλά ειπώθηκαν παραπάνω για χορτάρια, κουτσουλιές, περιστέρια, ζουμιά κ οικογενειακούς συμβούλους αλλά το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας του ποστ, κύριοι δικασταί :

1) Ο Φαν Ντε Σαρ (λόγω της στολής) μόλις που διακρίνεται απ' το χορτάρι και την πράσινη διαφημιστική πινακίδα της Heineken, άσε που όταν εκτινάσεται βλέπουμε μόνο κάτι σαν σκιά..

2) Αφού χάσει το πέναλτι ο Ανελκά τα robo-πόδια του λυγίζουν και δείχνουν οτι η ζημιά απο το ορυκτέλαιο είναι μεγαλύτερη απ' ότι περιμέναμε. Υπάρχουν φόβοι πως σταματάει το ποσδόσφαιρο.

Μια μεγάλη απώλεια για το άθλημα

Socrates είπε...

Την ξέρετε την ιστορία της σταγόνας που για μια απειροελάχιστη μονάδα τύχης κυλάει ή προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά;Αυτό συνέβη στο σουτ του Terry. Η μπάλα έγλειψε το δοκάρι. Αν το ..γρατσούνιζε, θα έμπαινε στα δίχτυα και το κύπελλο θα το είχε πάρει η chelsea.Πραγματικά, είναι αστείο να πανηγυρίζει ο οποιοσδήποτε. Να χαίρεται που αυτός έτυχε να πάρει το κύπελλο ναι, να κάνει τον καμπόσο όχι.

Ανώνυμος είπε...

τον καρντόσο να τον κάνει;